Llançadora
d’ocupació

3ª Edició

La Llançadora d’ocupació per a joves vol ajudar als i les participants a augmentar les seves possibilitats d’inserció al mercat de treball.

Des de CoBoi, en tant que espai de trobada, acollim aquesta Llançadora d’Ocupació. L’esperit del centre ajuda a crear un marc que ens permet compartir, difondre i estimular valors i capacitats vinculades a l’emprenedoria i a la millora de les capacitacions dels nostres joves participants.

Amb aquesta voluntat hem acordat treballar de manera conjunta amb la Fundació Acció Contra la Fam (ACF) a través del projecte ‘Vives Emplea’, per assolir l’important repte d’ajudar als joves a cercar feina de manera activa i millorar les seves habilitats socials.

Vives Projecte neix de l’experiència d’una banda d’Acció contra la Fam en emprenedoría i ocupació en contextos amb dificultats a nivell internacional, i de la Fundació Luis Vives, amb el seu bagatge i experiència en Acció Social a Espanya.

El primer Projecte Vives s’inicia al Març de 2014 a 4 ciutats: Sant Boi, Rivas (Madrid), San Fernando de Henares (Madrid), i Sevilla.

En l’actualitat, el projecte es desenvolupa a nivell nacional (11 Vives Projecte a Espanya) i Internacional (4 Vives Projecte a Georgia).

Seguint la filosofia col·laborativa que defineix tant a CoBoi com a ACF, hem posat en comú coneixements, recursos i estratègies per afrontar els objectius marcats: reforçar i restaurar l’autoestima dels i de les joves, afavorir la possibilitat d’elaborar un mapa de contactes amb empreses per poder conèixer de primera mà les necessitats del marcat laboral, i avaluar i treballar les competències dels nostres participants per augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

Les principals activitats que oferim en el marc d’aquesta Llançadora d’Ocupació són: sessions de treball grupals i individuals; tallers pràctics de recerca activa de feina i habilitats socials; intermediació laboral amb empreses; i eines per afavorir l’èxit d’inserció laboral.

Durant un temps acordat entre els propis participants i els tutors que sol rondar els 4-5 mesos, i mitjançant un treball col·lectiu, els i les joves col·laboraran de manera conjunta en el procés de cerca de feina, estimulant l’aprenentatge entre participants i gaudint de la implicació i del recolzament mutu.

Ja en la seva tercera edició, la Llançadora d’Ocupació de Sant Boi ha acollit a un total 70 persones, de les quals el 100% han aconseguit millorar les seves competències socials, personals i laborals. A més a més, el 60% dels i les participants han trobat ocupació per compte d’altre en finalitzar el projecte, i que el 25% han reprès els estudis.

Si vols unir-te a la Llançadora d’Ocupació, posa’t en contacte amb nosaltres!