La Cafetera

Comunitat de cafeteries mòbils / Projecte Vinculat
La cafetera

 Comunitat de bici-cafeteries amb producte de qualitat i de comerç just que fomenta l’autoocupació

La Cafetera és una comunitat embrionària de cafeteries mòbils muntades sobre bicicicletes autosostenibles. Ofereix cafè ‘premium’ per emportar tot eliminant despeses supèrflues i concentrant els recursos en la qualitat del cafè, que és d’origen, de comerç just i amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.

Aquesta comunitat de cafeteries ofereix a persones que vulguin crear el seu propi negoci la possibilitat de sumar-s’hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. D’aquesta manera, La Cafetera permet emprendre amb poca inversió amb una iniciativa que marca la diferència oferint productes ecològics i de qualitat que també incluen tes, sucs i brioixeria artesanal. La Cafetera, a més de proporcionar als emprenedors i emprenedores les biciletes i els productes, també dóna una formació especialitzada.

A més de crear autoocupació i fomentar el comerç responsable, La Cafetera també busca dinamitzar l’espai públic. Donat que el servei és mòbil, pot generar noves activitats a places i carrers.

Tenint en compte que aquest model ja funciona amb èxit a altres ciutats del món i que l’Ajuntament de Sant Boi impulsa l’economia social i solidària, La Cafetera ha escollit el nostre municipi com escenari per fer la una prova pilot pionera a Espanya. En una segona fase s’espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació i muntatge de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del territori.

CoBoi dona suport al desenvolupament i l’expansió d’aquest projecte.